Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Make up tips για όμορφα χείλη

Πολλές φορές έχετε κάνει το τέλειο μακιγιάζ, αλλά όσον αφορά τα χείλη δεν ξέρετε τι να κάνετε για να τα αναδείξετε.. Ας δούμε λοιπόν μικρά tips για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα!!!



ΜΙΚΡΑ ΧΕΙΛΗ
        Αν τα χείλη σας είναι μικρά, καλό είναι να αποφεύγετε τις σκούρες αποχρώσεις κραγιόν. Μπορείτε να επιλέγετε περλέ αποχρώσεις ή κάποιο διάφανο κραγιόν ή lip gloss. Αφού απλώσετε το κραγιόν, τονίστε τα χείλη σας με μολύβι σε ελαφρά πιο σκούρα απόχρωση και σκιάστε τις εξωτερικές γωνίες του στόματος (πάνω και κάτω από τις άκρες των χειλιών). Αναμείξτε το καλά με το κραγιόν σας, χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι. Μ’ αυτό τον τρόπο, τα χείλη σας θα δείχνουν μεγαλύτερα.

ΛΕΠΤΑ ΧΕΙΛΗ
           
Πολλές φορές σ΄ αυτήν την περίπτωση κάνετε το λάθος και ζωγραφίζετε μια γραμμή έξω από το φυσικό περίγραμμα των χειλιών, προσπαθώντας να τα «μεγαλώσετε». Καλό είναι να αποφεύγετε αυτό το αντιαισθητικό αποτέλεσμα και να προτιμάτε κραγιόν σε ανοιχτές αποχρώσεις, καθώς επίσης και ένα lip gloss που, σε συνδυασμό με το κραγιόν, θα κάνει τα χείλη σας να φαίνονται πιο σαρκώδη. Μην χρησιμοποιήσετε έντονες αποχρώσεις ή σκούρα κραγιόν, γιατί θα κάνετε τα χείλη να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά και θα τους προσδώσετε μια σκληρή έκφραση.

ΣΑΡΚΩΔΗ ΧΕΙΛΗ
     Αν τα χείλη σας είναι σαρκώδη, αποφύγετε πάλι το περίγραμμα, αλλά και το lip gloss, γιατί θα φαίνονται υπερβολικά «μεγάλα». Η καλύτερη επιλογή είναι ένα κραγιόν με ματ υφή σε άτονη απόχρωση. Προτιμήστε να κάνετε ένα πιο έντονο μακιγιάζ ματιών για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα.

ΠΛΑΤΙΑ ΧΕΙΛΗ
               Σ΄ αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήστε το μολύβι μόνο
για να τονίσετε την κορυφή των χειλιών. Απλώστε το κραγιόν και σβήστε το σταδιακά από το κέντρο των χειλιών προς τις εξωτερικές γωνίες του στόματος, αφήνοντας μια πινελιά στο κέντρο του κάτω χείλους.


ΧΕΙΛΗ ΜΕ ΚΛΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
             Χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ σε ανοιχτότερη απόχρωση από αυτή του δέρματος και απλώστε κάτω από τις εξωτερικές γωνίες του στόματος, προκειμένου να σβήσετε την σκούρα σκιά που δημιουργείται από την κλίση που έχουν τα χείλη. Αποφύγετε το περίγραμμα με μολύβι, κυρίως στις εξωτερικές γωνίες των χειλιών. Προτιμήστε κραγιόν με διάφανη υφή, το οποίο θα απλώσετε, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο κέντρο των χειλιών και σβήνοντας το με ένα πινέλο καθώς πλησιάζετε προς τις εξωτερικές γωνίες του στόματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου