Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Κυτταρίτιδα

Ο καιρός έχει αρχίσει να ζεσταίνει και οι μέρες που θα φορέσετε τα φορέματα, σορτσάκια, μαγιό σας είναι πολύ κοντά!!! Στην υπέροχη αυτή εικόνα καμία μα καμία δε θα ήθελε να σκέφτεται την ενοχλητική κυτταρίτιδα.. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής της!!! ;)




Διατροφή: Η κυτταρίτιδα είναι πάθηση του δέρματος, άρα προκαλείται από λάθος διατροφή. Υπάρχουν τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα και κάποιες άλλες που την καταπολεμούν. Βασικά: μην πίνετε αναψυκτικά, αλλά χυμούς, πάρα πολύ νερό και αρκετό μαύρο τσάι, το κρέας καλύτερα να το συνοδεύετε με ρύζι και να αποφεύγετε τις πατάτες ή τα ζυμαρικά (προτιμήστε ζυμαρικά ολικής αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε).. Ελαττώστε στην διατροφή σας τα τηγανητά. Φάτε πολλά φρούτα αντί για γλυκά. Αποφύγετε το λευκό ψωμί, αντιθέτως το ολικής άλεσης είναι και πιο υγιεινό και σας χορταίνει περισσότερο.. ;)


Κρέμες: Υπάρχουν πολλές κρέμες στο εμπόριο που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει! Με καθημερινή χρήση (κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ στις πάσχουσες περιοχές) θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα!!!



Άσκηση: Όσο μπορείτε να γυμνάζεστε! Σας βοηθάει να σφίξετε, να χάσετε κιλά και φυσικά με τον ιδρώτα αποτοξινώνετε τον οργανισμό σας, άρα καταπολεμάτε και την κυτταρίτιδα!


Σαπούνια: Στο εμπόριο θα βρείτε επίσης κάποια σαπούνια που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Κυρίως έχουν συστατικά από φύκια και έχουν πολύ διακριτικό άρωμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα δοκιμάστε να κάνετε μπάνιο με χλιαρό νερό προς κρύο. Έτσι βοηθάτε και το δέρμα σας να παραμένει πιο σφριγηλό!


Εκτός από την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, μην ξεχνάτε ότι όλα τα παραπάνω βοηθούν και στην πρόληψη ώστε να μην επανεμφανιστεί. ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου