Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σωστό Ντεμακιγιάζ

     
Πόσες φορές δεν έχετε γυρίσει αργά ή κουρασμένες και θέλετε απλά να κοιμηθείτε, οπότε είτε δεν ξεβάφεστε είτε το κάνετε βιαστικά; Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζετε σωστά την επιδερμίδα σας ώστε να την διατηρείτε υγιή και λαμπερή. Ο σωστός καθαρισμός πρέπει να γίνεται όχι μόνο για την αφαίρεση μακιγιάζ, αλλά και για τους περιβαλλοντικούς ρύπους και το σμήγμα που επικάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας, φράζουν τους πόρους και δημιουργούν σπυράκια. :(


      Το πρώτο βήμα για ένα σωστό καθαρισμό είναι η επιλογή του καθαριστικού σας. Για την περιοχή του προσώπου πλην των ματιών μπορείτε να διαλέξετε κάποιο σε μορφή gel ή κάποιο γαλάκτωμα. Η επιλογή γίνεται με βάση τον τύπο επιδερμίδας σας. Αν έχετε μεικτή ή λιπαρή καλό είναι να διαλέξετε ένα gel καθαρισμού, καθώς θα σας δροσίσει και θα αφαιρέσει μέρος της λιπαρότητας, ανακουφίζοντάς την. Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, ένα γαλάκτωμα θα ήταν καταλληλότερο, έτσι ώστε να της δώσει και την απαραίτητη υγρασία.

     Για τα μάτια δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο καθαριστικό, γιατί μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό ή τσούξιμο. Το σωστό προϊόν καθαρισμού ματιών πρέπει να είναι διπλής φάσης(περιέχει και λάδι) για να αφαιρεί σωστά κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ και μάσκαρας. Ο σωστός τρόπος που πρέπει να το χρησιμοποιείτε είναι ο εξής: εμποτίζετε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και τον περνάτε ελαφρά πάνω από κλειστά μάτια στα βλέφαρα με φορά από πάνω προς τα κάτω. Μετά παίρνετε έναν δεύτερο εμποτισμένο δίσκο και τον περνάτε πάλι πάνω από κλειστά μάτια στις βλεφαρίδες με φορά από πάνω προς τα κάτω και έπειτα προς τα έξω. TIP: Αποφύγετε να τρίψετε τα μάτια σας ή να χρησιμοποιήσετε τον δίσκο οριζόντια, διότι μακροπρόθεσμα θα κάνετε τις βλεφαρίδες σας αδύναμες.

    Αφού καθαρίσετε τα μάτια σας, έπειτα καθαρίστε το πρόσωπο με ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από τον λαιμό. Αυτή η μέθοδος είναι για να μην προκληθεί μακροπρόθεσμα χαλάρωση, αλλά και γιατί έτσι προκαλείται υπεραιμία και το πρόσωπο αποκτά ένα ροδαλό χρώμα υγείας. ;)

       Αν πάτε κάποιο σύντομο ταξίδι και δε θέλετε να έχετε ένα σωρό πράγματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν λύση ανάγκης τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. TIP: αν δεν είστε μακιγιαρισμένη, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε απλά για να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και να την τονώσετε!

   
Αφού λοιπόν αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό και στη συνέχεια περνάτε στο επόμενο άκρως απαραίτητο βήμα, την τονωτική λοσιόν. Γιατί είναι απαραίτητο; Αν απλά ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και βάλετε κρέμα, οι πόροι σας θα είναι γεμάτοι από καθαριστικό και υπολείμματα μακιγιάζ! Έτσι η επιδερμίδα σας δε θα είναι καθαρή και δε θα προσλάβει σωστά τα συστατικά της κρέμας σας. Πρέπει επομένως να χρησιμοποιήσετε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ εμποτισμένο με τονωτική λοσιόν(χωρίς οινόπνευμα) και ταμπονάροντας απαλά την επιδερμίδα σας να αφαιρέσετε ό,τι έχει απομείνει από μακιγιάζ και καθαριστικό. Έπειτα το δέρμα σας, πεντακάθαρο, είναι έτοιμο για την τελευταία «πινελιά», την κρέμα σας! Πρώτα βάζετε την κρέμα ματιών και στη συνέχεια την κρέμα νύχτας και το πρόσωπό σας είναι πλήρως αναζωογονημένο και έτοιμο να ξεκουραστεί!! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου